Veilig achteraf betalen tot 14 dagen na aankoop
Gratis thuisbezorgd vanaf € 40,-
Eenvoudig retour binnen 30 dagen
Bestel onze koffiebonen nu ook via scala XL

Mövenpick

Mövenpick

Het merk Mövenpick kennen we hier in Nederland hoofdzakelijk van zijn ijs, maar het bedrijf produceert meer dan ijs alleen. Mövenpick Was van origine een restaurant, opgezet door de Ueli Prager. Hij was de zoon van een hotelier, en zijn tijd ver vooruit. Hij had de visie om met zijn restaurant ‘een raam openen naar de heerlijke tuin van alledaags genot in eten en drinken’. 
 
Genieten in een ontspannen sfeer
Op 19 juli 1948 opent het eerste Mövenpick-restaurant zijn deuren in de Claridenhof in Zürich, Zwitserland. Het concept is “eetbaar met premium karakter”, en speciaal ontwikkeld voor stadsbewoners met haast en met weinig tijd. De bedoeling was om te kunnen genieten in een ontspannen sfeer zonder te hoeven wachten.
 
Van restaurateur naar ijs- en koffieproducent
Prager zag nog meer gastronomische mogelijkheden en in 1962 opent Mövenpick de eerste wijnkelder. In 1963 lanceert Mövenpick zijn eerste koffie blend, ‘The Heavenly One’. Rond deze tijd begonnen ze ook met de productie van ijs die in de eerste instantie voornamelijk in de eigen restaurants geserveerd werd. Vandaag de dag kun je ook genieten van Mövenpick biologische Fairtrade-koffie en heeft Mövenpick ook koffiecapsules gelanceerd voor perfect geportioneerd koffiegenot.